Müdür yardımcılığı sınavı kaldırılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atamalarında sınav yönteminin FETÖ'den sızmalara neden olabileceği gerekçesiyle, mülakat sistemi getirilmesini uygun buldu.

Müdür yardımcılığı sınavı kaldırılıyor
29 Ocak 2017 Pazar 15:16

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında MEB, yönetici atamalarında sınav sistemini getirmiş ve Nisan ayında  yaptığı sınavın ardından sınavdan 70 pun alan adaylar arasından atama yapmıştı. 

MÜDÜR YARDIMCILIĞI SINAVINDAN VAZGEÇİLİYOR

MEB, FETÖ'yle mücadelede sınav yöntemiyle atamanın sızmalara neden olabileceği endişesiyle bu sistemi uygulamaktan vazgeçme kararı aldı.

MÜLAKAT GELİYOR

Müdür yardımcısı atamalarında bundan böyle Mülakat+Ek2  sistemi uygulanacak. Mülakattan aldığı puanın %50si+ Ek 2 değerlendirme formunun %50 sis Müdür yardımcısı olarak görevlendirmede geçerli kriter olacak. Müdür yardımcılığında yine 3 ya da 4 yıl öğretmenlik yapmış olma  şartı olacak. Mevcut müdür yardımcılarının hakları ise korunmuş olacak. 


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.