Muhsin Yazıcıoğlu dosyası yeniden açıldı!

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı konuşma nedeniyle dosya yeniden açıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu dosyası yeniden açıldı!
18 Ağustos 2016 Perşembe 08:27

Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından kapatılan dosya yeniden açılıyor.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesinden sonra yaptığı konuşma FETÖ'nün yapma ihtimalini arttırdığı için Yazıcıoğlu ailesi Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusuyla dosyayı yeniden açtırdı. Başsavcılığa yapılan başvuruda Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile 13 kişi daha şikayetçi oldu.

Gülen'in konuşması delil oldu

Başsavcılığa yapılan suç duyurusu dilekçesinde, FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen, tutuklu Tuğamiral Süleyman Manka, Yazıcıoğlu davasının sanıklarından istihbarat müdürü Ali Orhan Dinç, Hrant Dink davası sanıklarından eski istihbarat daire başkanı Ramazan Akyürek ve 132 kişinin ismine şüpheli olarak yer verildi. Aile, önceki gün yeniden savcılığa başvuru yaparak delil olarak Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasından tam 5 gün sonra (30 Mart 2009) Fethullah Gülen'in yaptığı konuşma gösterildi.

“Bir ilahi tokatla dışarı atıldı”​

Fethullah Gülen'in 'Alperenler ve Liyakat' adlı konuşmasında kullandığı  “Bir ilahi tokatla dışarı atıldı”, “Bir perşembe günü vefat edip cuma günü cenazesine ulaşıldı” diyerek Yazıcıoğlu'ndan bahsettiğini söyleyen avukatlar helikopter kazasını bulmak için olay yerindeki arama kurtarmaya katılan askerlerinde koruması altına aldığını başvuruda şöyle belirtti:
  
“Arama kurtarmada askerin ihmalinin hiç tartışmasız bir şekilde varlığı sabit iken ve tüm Türkiye canlı yayınlarda bunu gözlemlerken ve askerin açıkça arama ve kurtarmaya engel olduğu en muhtemel yeri arattırmadığı dosya kapsamıyla sabittir. Ancak buna rağmen Gülen’in ‘Asker vazifesini yapmadı dediler. Ben yaptığına kaniyim yani. Hakikaten herkes seferber olmuş’ şeklinde açık beyanının bir gerçeği gizlemek olduğu kanaatini bizde oluşturmuştur.”

Kaynak: AjansHaber

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali sayar - 8 yıl önce
Açılırsa bakalım neler çıkar.