25 Mart 2009 tarihinde geçirdiği helikopter kazasında yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu, geride milyonlarca gözü yaşlı insan bıraktı. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ölümünün 7. yılında Ankara Altındağ'daki Taceddin Dergahı'nda kabri başında anılacak. Ayrıca Hak Sen Sivas İl Başkanı Nuri Çayır da Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm olayının aralanması için Sivas'tan Ankara'ya yürüyüş gerçekleştirecek. Şüpheli helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Kimdir? Dava insanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun unutulmaz şiirleri
Muhsin Yazıcıoğlu ölümünün 7. yılında bugün Ankara Altındağ'da bulunan Taceddin Sultan Dergahı'nın bahçesindeki kabrinde anılacak. 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş'tan Yozgat'a helikopterle gitmek isterken bilinmeyen bir sebeple helikopterin düşmesi sonucu yanında bulunan pilot ve muhabir İsmail Güneş ile birlikte hayatını kaybetmiş, milyonlarca sevenini arkada gözü yaşlı bırakmıştı.
Vefatının üzerinden 7 yıl geçen Muhsin Yazıcıoğlu Büyük Birlik Partisi'nin kurucusu ve ilk genel başkanıydı. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 7. yılında yurt genelinde çeşitli etkinliklerle anılacak. Kurucusu olduğu Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu'nu Taceddin Dergahı'ndaki kabri başında anacak.
Hak-Sen Sivas İl Başkanı Nuri Çayır, helikopter kazasında hayatını kaybeden büyük birlik partisi (BBP) merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümünün 7’inci yıl dönümü nedeniyle Sivas’tan, Ankara’ya yürüyecek. Nuri Çayır bu yürüyüşü "Muhsin Başkan için Adalet İstiyoruz" sloganıyla yapacak. Amaç Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümündeki sır perdesini aralanmasını istemek.
Muhsin Yazıcıoğlu Kimdir?
Muhsin Yazıcıoğlu, 1954 yılında Sivas'ın Elmalı Köyü'nde bir çiftçi ailesinin oplu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Sarkışla ilçesinde yapan Yazıcıoğlu, 1972 yılında Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladı.
Ankara'ya geldikten sonra ülkü olcakları genel merkezinde görev yapmaya başlayan Muhsin Yazıcıoğlu, 77-78 yıllarında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini yürüttü. 1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı oldu. 1980 yılına kadar MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulundu. 12 Eylük 1980 Askeri darbesinin ardından cezaevine konulan Yazıcıoğlu, 7,5 yıl Mamak cezaevinde hapis yaptı ve 7,5 yıl sonrasında herhangi bir ceza almadan tahliye edildi. Cezaevinden çıktığı andan itibaren Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı Başkanlığı yaparak, 80 darbesi mağdurlarına ve ailelerine yardım etti.
1987'de arkadaşları ile birlikte MÇP'de siyasete girdi. MÇP'de Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. 1991 genel seçimlerinde üç partinin oluşturduğu ittifak bünyesinde, milletvekili adayı oldu. "O, inançlarınızı Meclis'e taşıyacak" sloganıyla, Sivas'tan milletvekili seçildi. 1992 yılı Temmuz ayında, "içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı için" bir grup arkadaşı ile birlikte MÇP'den ayrıldı. 29 Ocak 1993 tarihinde Büyük Birlik Partisi kuruldu ve bu partinin Genel Başkanlığına seçildi.
24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak, yeniden meclise girdi. 28.02.1996 tarihinde ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye tekrar döndü. 22 Temmuz Erken Genel seçimlerinde BBP'nin seçimi protesto etmesi sebebiyle partisinden istifa ederek Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olup 23. dönem milletvekiliğine seçilmiştir.Daha sonra BBP'ye katılarak TBMM'de Büyük Birlik Partisi Sivas Milletvekili olarak BBP'yi Meclis'te temsil etmiştir.19 Ağustos'ta yapılmış olan BBP'nin 3.Olağanüstü Büyük kurultayında tekrar Genel Başkan olmuştur.
25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş mitingi sonrası Yozgat Yerköy mitingine gitmek için bindiği helikopter saat 15.03'te belirlenemeyen bir sebeple düştü. Muhsin Yazıcıoğlu dahil 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopterin enkazı, Keş Dağı yakınlarındaki "Kanlı Çukur" mevkisinde bulundu. Tam 48 saat kaza enkazına ulaşılamayan Yazıcıoğlu'nun, otopsi raporuna göre iç kanama geçirmesi sonucu öldüğü tespit edildi.