Mülteciler için AB Çözüm Buldu!

AB, mülteci sorunu için Türkiye'ye destek sunacağını ama bu desteğin şartlara tabi olacağını açıkladı.

Mülteciler için AB Çözüm Buldu!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye'deki mülteciler 4. yılını doldururken mülteci sorunu konusunda yardım edeceklerini ifade ediyor. Ancak yardımın da belirli şartlarla gerçekleşeceği belirtiliyor.

Toplam 1 milyar avro kadar bir miktarı verebileceklerini söyleyen Avrupa Komşuluk Poltikası ve Genişleme Müzakereleri'nden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn paranın harcanabilceği alanlar konusundaki şartlarını da söyledi.

Hahn'ın açıklamasına göre Türkiye'deki mültecilere anadilde eğitim verilmesi, mülteci ve sığınmacıların sağlık harcamaları gibi konulara ayrılabilecek 1 milyar avro Türkiye'ye teslim edilebilir. Bu konudaki en önemli şartı Hahn "sınır güvenliği" olarak belirledi. İnsan kaçakçılığına karşı Türkiye'nin sert önlemler alması halinde para yardımı yapabileceklerini belirten Hahn'ın sözleri tartışma yarattı.

Mülteci akını AB kapılarında dayandığında önlem almayı düşünen Avrupa ülkeleri şimdi de Türkiye'yi mülteciler için tampon bölge olarak kullanmayı düşünüyor. Diğer yandan Türkiye'nin mülteci sorununda şimdiye kadar yaklaşık 6 milyar TL harcadığı bildiriliyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.