MÜSİAD'dan önemli Katar açıklaması

Bazı ülkelerin Katar ile diplomatik ilişkilerini kesmesi nedeniyle açıklama yapan MÜSİAD, "Bu haksız uygulamaya derhal son verilmesi çağrısında bulunuyoruz." dedi.

MÜSİAD'dan önemli Katar açıklaması
08 Haziran 2017 Perşembe 14:45

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Katar'a uygulanan yaptırımlar nedeniyle çağrıda bulundu. Katar'da yaşananlarla ilgili Ankara’da yapılan Başkanlar Kurulu toplantısından sonra MÜSİAD Başkanlar Kurulu bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kulanıldı:

"MÜSİAD olarak, Körfez bölgesinde yaşanan gelişmeleri üzüntü ile takip ediyoruz. Teröre destek bahanesi ile Katar'a, Körfez ülkelerinin uyguladığı yaptırımların yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bunun zaten sıkıntılı olan ortamı daha gerginleştireceği inancındayız. Yaşananlar, Ortadoğu üzerine yapılan uluslararası planlarda Katar'ın hedefe konulmuş olduğunu ve Müslüman ülkeler arasında nifak tohumları ekilmeye çalışıldığını gösteriyor. Bu haksız uygulamaya derhal son verilmesi çağrısında bulunuyoruz.

Kardeş ve dost ülkelerin bu yanlış kararlardan bir an önce dönmelerini, sorunlarını sulh içerisinde kendi aralarında uzlaşı kültürü ile çözmelerini öneriyoruz. Kardeş olan insanların sorunlarını bu şekilde çözümlenmesi tüm Müslüman âlemine yönelik bir sorumluluğun gereği ve tüm Müslümanların beklentisidir. Eğer bu sorun çözülmez ise faturasını tüm dünya ödeyecektir. Bölge ülkelerini bu sorumluluk bilinci ile aklıselim davranmaya ve sulha davet ediyoruz."


Etiketler; #Katar #MÜSİAD
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.