Musul operasyonunda flaş karar

Irak ordusu son günlerde çok sayıda sivilin öldüğü Musul'da DEAŞ'a karşı yürüttüğü operasyonu, sivil ölümlerini gerekçe göstererek durdurma kararı aldı.

Musul operasyonunda flaş karar
25 Mart 2017 Cumartesi 16:50

Irak ordusu son günlerde çok sayıda sivilin öldüğü Musul'da DEAŞ'a karşı yürüttüğü operasyonu durdurmaya karar verdi. Durdurma kararında, sivil ölümleri gerekçe gösterildi.

Reuters'da yer alan habere göre, Irak Federal Polis sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, “Son günlerde çok yüksek boyutlara ulaşan sivil ölümleri, planımızı yeniden gözden geçirmek için operasyonu durdurma kararı almaya zorladı" ifadelerine yer verildi.

Koalisyon güçlerine ait uçaklarının birkaç gün önce Musul'un El Cedide Mahallesi'nde yaptığı bombardımanda 3 ev içerisinde bulunan 200 sivil hayatını kaybetmişti. Cenazelerin bir kısmının halen harabelerin altında olduğu kaydediliyor.

Irak İnsan Hakları Gözlemevi'nin henüz doğrulanmamış reporlarına göre 19 Şubat’tan bu yana Musul’da, Irak ordusu ve koalisyon güçlerinin ya da DEAŞ'ın düzenlendiği saldırılarda 700 civarında sivil hayatını kaybetti.

Musul’u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu 17 Ekim’de başlatılmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.