Numan Kurtulmuş açıkladı - OHAL 3 ay uzatma kararı alındı

Referandum sonucundan sonra akıllarda OHAL'in uzayıp uzamayacağı merak ediliyor. 19 nisan 2017 tarihinde sona erecek OHAL uzayacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'dan OHAL açıklaması haberimizde.

Numan Kurtulmuş açıkladı - OHAL 3 ay uzatma kararı alındı
17 Nisan 2017 Pazartesi 23:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum öncesi katıldığı bir Televizyon programında OHAL'in gerekirse yeniden uzatılacağını ifade etmişti.  Erdoğan; "OHAL dolarsa yine uzatılır. O noktada mani bir hal yok. Fransa uzatıyor da kimse kıyamet koparıyor mu? Yok. Bizim buna ihtiyacımız olduğuna göre, uzatma yetkisi kimde yasal olarak, bu noktada Milli Güvenlik Kurulu teklif eder, Bakanlar Kurulu bununla ilgili kararını alır, yola devam ederiz." demişti. 

19 Nisan'dan önce de bir karar alınır

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı televizyon programında Oğuz Haksever'in gündeme ilişkin sorularına yanıt vermişti. OHAL sorusuna Başbakan Yıldırım, gündemde olmadığını ifade etmişti.Yıldırım,  "Gündemde yoktu, gündemde olmayan bir konuydu. Biliyorsunuz, OHAL 19 Nisan'a kadar geçerli. 19 Nisan'dan önce de bir karar alınır, aynı anda Meclis'e bildirilir ve Meclis gereğini yapar eğer uzatılacaksa. Her an gündeme almanın bir aciliyeti yok" demişti.

OHAL 19 Nisan'da sona erecek.OHAL'in uzatılması hakkında kararın ise Bakanlar Kurulu Toplantısında verilmesi bekleniyor. Referandum'dan evet çıkması sonrasında, OHAL'in 3 ay daha uzatılacağı tahmin ediliyor.

MGK OHAL açıklaması: "Yurt bütününde uygulanan olağanüstü hal değerlendirilmiş, demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır." denildi.

OHAL 3 AY Uzatıldı

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Numan Kurtulmuş, OHAL'in 3 ay süreyle uzatıldığını açıkladı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.