Nurettin Canikli'den referandum açıklaması: Sonuç ortadadır, tam bir zaferdir

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 16 Nisan 2017 referandumunda 'evet'in çıkmasıyla ilgili önemli değerlendirmeler de bulundu. 'OHAL uzatılacak mı' sorusuna da Canikli, cevap verdi.

Nurettin Canikli'den referandum açıklaması: Sonuç ortadadır, tam bir zaferdir
17 Nisan 2017 Pazartesi 14:32

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, A Haber Ankara temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtladı. Referandumun sonuçlarını değerlendiren Canikli, "Gol olduktan sonra veya takım galip geldikten sonra 1-0 ile 3-0 arasında bir fark yoktur. Galip geldikten sonra 3 puan haneye yazılmıştır. Olayı böyle değerlendirmek lazım" diye konuştu.

OHAL'in uzamasına yönelikte konuşan Canikli, bugün toplanacak olan  Milli Güvenlik Kurulunda (MGK) konunun ele alınacağını kaydetti.

16 Nisan 2017 referandumunda 'evet'in çıkmasıyla ilgili degerlendirmede bulunan Canikli, şunları söyledi: 

 "Sonuç ortadadır, tam bir zaferdir bu! Sonuç itibari le bir halk oylamasıdır ve bunun kuralları bellidir. Dolayısıyla 50+1 alan taraf bu iş başarmış olur. Bunun ötesi yoktur. Yani gol olduktan sonra veya takım galip geldikten sonra 1-0 ile 3-0 arasında bir fark yoktur. Galip geldikten sonra 3 puan haneye yazılmıştır. Olayı böyle değerlendirmek lazım"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.