O hizmet hamilelere de artık bedava

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sağlık uygulamaları tebliğinde önemli bir değişiklik yaparak ücretsiz grip aşısı uygulamasının kapsamını genişletti.

O hizmet hamilelere de artık bedava
05 Aralık 2016 Pazartesi 20:18

Hamile bayanlara devlet tarafından sağlanan kolaylıklarından biri daha yürürlüğe girdi. Hamilelerin bu hassas dönem içerisinde sağlıklarını kontrol altına almak için öngörülen uygulamayla, hamilelerin de artık ücretsiz grip aşısı olması kararlaştırıldı.

SGK'da yapılan yeni düzenlemeye göre 3-6 ve 6-9 ay arası hamilelere ücretsiz grip aşısı uygulaması getirildi.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğe göre, 65 yaş üzeri yaşlılar, huzurevinde kalanlar, astım, kalp-damar, diyabet, immün yetmezliği rahatsızlığı olanlar ve 6 ay-18 yaş arası asit tedavisi görenler grip aşısını ücretsiz yaptırabiliyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte 3-6 ve 6-9 ay arası hamilelere de ücretsiz grip aşısı tedavisi uygulanılabilecek.

Hamilelere grip aşısı artık bedava

Yapılan değişiklikle, 65 yaş ve üzerindeki kişilerle yaşlı bakım ve huzurevlerinde kalan kişiler de olduğu gibi hamile hanımların grip aşı bedelleri de Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılanacak.

Yılda bir defa yararlanılabilecek

Söz konusu hastalığı olan hamile hanımlar, doktor reçetesi olması şartıyla yılda bir kez grip aşısını ücretsiz yaptırabilecek. Onay alan hamileler aşı zamanı aşılarını bağlı bulundukları hastane ve sağlık ocaklarında yaptırabilecekler.

Hamilelere sağlanan doğum izni ve doğum ücretinin dışında sağlanan kolaylıklara eklenen grip aşısıyla, ilaç kullanmakda sıkıntı yaşayan hamilelere büyük kolaylık sağlayacak. Anne karnındaki bebek için hiçbir yan etkisi bulunmayan aşı için önce doktorunuza görünmeniz ise büyük önem taşıyor.

18 yaşını doldurmamış çocuklar için ise bir refakatçi şartı getirildi. SGK, hasta çocuğun sadece bir refakatçisinin yol giderlerini ödeyecek.

Bir değişiklik de vakıf üniversitelerinde

Tebliğde yapılan bir diğer değişiklik de vakıf üniversitelerinin mesai saati dışında verdikleri hizmetleri karşılığında alabilecekleri ücretlerde yapıldı.

Değişiklik sonrasında vakıf üniversiteleri, mesai saatleri dışında verecekleri sağlık hizmeti karşılığı poliklinik muayenelerinde en fazla iki katı, diğer hizmetlerde en fazla bir katı ilave ücret alabilecekler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.