O üniversitelerin verdiği 1 bin 546 diploma şaibeli

Bazı üniversitelerde verilen 11 bin 546 diplomanın şaibeli olduğu belirlenmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında soruşturma başlatıldı.

O üniversitelerin verdiği 1 bin 546 diploma şaibeli
05 Temmuz 2017 Çarşamba 10:08

Devlete sızmak için verilen ve şaibeli olduğu belirlenen diplomalarla ilgili ÖSYM ve YÖK'e yazı yazıldı. İki kurumdan gelen bilgilerin örtüşmediği belirtilerek 11 bin 546 diplomanın şaibeli olduğunun ortaya çıkarıldığı bildirildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı terör örgütü FETÖ'nün kapatılan üniversitelerinden alınan diplomalara ilişkin soruşturma başlattı. 3 kişilik bilirkişi ekibi oluşturuldu. İlk etapta diploması şaibeli olan 893 kişiye ilişkin soruşturmanın derinleştirildiği belirtildi.

Soruşturmanın son 10 yılı kapsadığı belirtilirken kayıt sayısındaki artışın özellikle 2009 sonrasında yoğunlaştığı kaydedildi.

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.