Öğrencilere kuru üzüm dağıtılacak

Gıda ve Tarım Bakanlığının, MEB ile yaptığı işbirliği sonucunda 2015-2016 eğitim dönemindeki okul öncesi ve temel eğitim birinci kademe okullarda eğitim gören öğrencilere kuru üzüm dağıtımı yapılacak.

Öğrencilere kuru üzüm dağıtılacak
29 Mart 2016 Salı 14:54

Gıda ve Tarım Bakanlığının yazılı açıklamasına göre, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile iş birliği yapıldığı ve 81 il, 957 ilçe ve köyde eğitim gören yaklaşık 6,5 milyon öğrenciye  25 gramlık paketler halinde ve haftada 1 kez kuru üzüm dağıtımı yapılacak. Bu işbirliğinden 2015-2016 eğitim dönemindeki okul öncesi ve temel eğitim birinci kademe okullarda eğitim gören öğrencileri yararlanabilecek.

Projedeki amaç öğrencilere kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması, öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunulması olduğu ve dağıtım işlemlerine kısa sürede başlanacak ve haziran ayında okulların kapanmasına kadar devam edileceği belirtildi.

Bakanlar Kurulu kararı ile üzüm temini ve dağıtımı konusunda Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğüne yetki verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.