ÖSYM YGS için 'telafi sınavı' açıklaması yaptı

Üniversiteye girişin ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) saat 10.00'da başladı, ancak sınav salonlarının kapıları 09.45'te kapatıldı. Bu kuralla beraber sınava 1 dakikayla geç kalan birçok öğrenci sınava alınmadı. ÖSYM sınava geç kalan öğrenciler için 'telafi sınavı' açıklaması yaptı.

ÖSYM YGS için 'telafi sınavı' açıklaması yaptı
13 Mart 2017 Pazartesi 23:05

ÖSYM AÇIKLAMA YAPTI

ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre, çeşitli sebeplerden dolayı yaşanan gecikmeler nedeniyle sınava giremeyen adaylara yönelik telafi bir sınav yapılmayacak. Yetkililer, bunun bir kural olduğunu, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemlerinin tamamlanacağı ve saat 09.45'ten sonra sınav binalarına alınmayacakları konusunda aylar öncesinden gerekli uyarıların yapıldığını ifade etti. Öte yandan adayların sınava giriş belgelerinde yer alan temel kurallar arasında da sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemlerinin tamamlanacağı uyarısının yer aldığı kaydedildi.

EĞİTİM BİR SEN: BİR MİKTAR ESNEKLİK OLMALI

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, disiplinli hareket edilmesinin, sınavların belli bir düzen içerisinde yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

Selvi, bu konuda gerekli uyarıların ve hatırlatmaların yapıldığını ancak elde olmayan sebeplerle insanların gecikebileceğini dile getirdi. 
Bu nedenle mağduriyetler yaşandığına dikkati çeken Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sınavlar hayati önem taşıyan sınavlar. Bir miktar esneklik konulmasının doğru olacağı kanaatindeyim. ÖSYM'nin bundan sonraki sınavlarda daha önceki yıllarda olduğu gibi esneklik göstermesini talep ediyoruz çünkü insanlar üzüldükten sonra bir kıymeti kalmıyor. Kişinin hatası olsa bile biraz toleranslı olunmasında fayda var. Önemli olan insanımızın sınava girerek hukuki, demokratik, kişisel hakkının korunması. Bu gençler, bir yıl kaybetti. Belki insan ömründe çok uzun olmayabilir ama bir yıl boyunca hazırlanan, sınava girmeyi ümit eden gencin kendi hatalarından da olsa bir kayba uğraması uygun değil.

Sınav başladıktan sonra önceden bir opsiyon tanınıyordu gecikmeler için. Birden bire 'Sınavdan 15 dakika öncesinde artık alınmıyor.' denmesi biraz ağır kaçtı. Sınav başlamadan önce kişi yetişmişse sınava alınmalı diye düşünüyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.