Özelleştirme Mağduru İşçilerin İşe Girme Şartları

Özelleştirmeler sonucunda işsiz kalan işçiler hangi şartlarda ve hangi kurumlarda işe başlayabilir? İşte cevabı:

Özelleştirme Mağduru İşçilerin İşe Girme Şartları
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir süre önce başlayan ve hızlı bir şekilde yönetilen özelleştirme sürecinde işsiz kalan on binlerce işçi için yeni bir düzenleme yapıldı. İlgili yasal mevzuat uyarınca yeni düzenlemeden yararlanacak kişilerin belirli şartları taşıması gerekiyor. İşçilerin yeniden 4/C statüsünde istihdam edilmesine ilişikin yapılan çalışmalar belirli bir aşama kaydetti. Sonuç olarak yeni dönemde bu düzenlemeden kimlerin yararlanacağı netleşti. İşte özetle o şartlar:

  1. İşten çıkarılan kişi kıdem tazminatı hak etme şartlarını taşımalıdır.
  2. Özelleştirme döneminde ya da sonra işe alınmış olmamalıdır.
  3. Emeklilik veya yaşlılık maaşı almaya hak kazanmamış kişi olmalıdır.
  4. Mevcut değişiklik yalnızca özelleştirilen kamu kurumundaki işçi sıfatı taşıyanlar için geçerlidir.

 

Yukarıdaki şartları taşıyan kişiler ilgili bilgi ve belgelerle birlikte Devlet Personel Başkanlığı bünyesindeki başvuru merkezlerine başvuru ileterek yeniden işe alınma şansına kavuşabilirler. 

Geçtiğimiz dönemlerde çok sayıda TEKEL ve TARİŞ işçisi gibi pek çok kurumdan işçi özelleştirme uygulamalarından mağdur olmuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.