Pazar günü saatlere dikkat edin

30 Ekim Pazar günü akıllı telefonlarda ve bilgisayarlarınızda saat ayarlarınıza dikkat edin. Kış saati uygulanması kaldırılmasının ardından saatlerde 1 saat ileri alma işlemi yapılmayacak ama güncelleme yapmayan akıllı telefon ve bilgisayarlar bu işlemi otomatikman yapabilir.

Pazar günü saatlere dikkat edin
28 Ekim 2016 Cuma 22:06

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile kış saati uygulaması kaldırılmıştı. Bir yıl sürecek olan yaz saati uygulaması için bu pazar günü (30 Ekim) dikkat edin. Otomatik olarak saat ayarı yapan akıllı telefonların ve bilgisayarların işletim sistemi güncellemedi ise saatiniz bir saat ileri olarak ayarlanabilir. 

Hürriyet'teki habere göre Sektör yetkililerinden önemli bilgiler alındı. Bu pazar günü 50 milyon mobil cihaz, pazar günü saatini otomatik olarak 1 saat ileri alacak. Bu sorun için iletişim operatörleri şebeke ve baz istasyonlarında saati güncel tutarak önlemlerini almasına rağmen işletim sistemleri ve cihaz üreticilerinin saatlerde güncelleme yapması gerekiyor.

Eğer işletim sisteminizde güncelleme yapılmadıysa bu riskin önüne geçebilmek için saat ayarını ‘otomatik’ yerine ‘manuel veya elle’ olarak seçilmelisiniz.


Etiketler; #saat
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.