PKK'nın Türkiye'deki bir numaralı ismi öldürüldü!

Terör örgütü PKK’nın Türkiye’deki bir numaralı adamı olan Ekrem Güney ile yardımcısı öldürüldü. PKK Örgütünün Türkiye'deki bir numaralı adamı olan Güney, aranan teröristlerin arasında olan ve 1.5 milyon liralık Mavi listede bulunuyordu.

PKK'nın Türkiye'deki bir numaralı ismi öldürüldü!
07 Mayıs 2016 Cumartesi 10:48

Terör örgütü PKK’nın Türkiye’deki bir numaralı adamı olan  Ekrem Güney ile yardımcısı öldürüldü. PKK Örgütünün Türkiye'deki bir numaralı adamı olan Güney, aranan teröristlerin arasında olan ve 1.5 milyon liralık Mavi listede bulunuyordu. 

2 Mayıs'ta öldürülmüş 

Diyarbakır Lice'nin Hedik ve Seyrek köyleri arasında 2 Mayıs günü Azad Siser kod adına sahip Güney ile birlikte 13 teröristle birlikte öldürüldü. Güney'le birlikte öldürülen teröristlerden 4'ünün de yakın koruması olduğu belirlendi. 

Güney, Diyarbakır, Erzurum, Bingöl, Elazığ, Batman, Bitlis, Muş illerinden oluşan sözde Orta Saha sorumlusu olarak 2014'te Türkiye'ye gönderilen ve 12 yıldır dağ kadrosunda bulunan Güney, PKK'nın  silahlı kanadı olan HPG'nin 12 kişilik sözde komuta konseyinde yer almıştı. Güney Sur'daki çatışmaları planlıyordu.

Toplamda 193 kişiyi öldürten talimatı verdi

Güney, 73 silahlı eylemde aralarında asker, polis, korucu ve sivillerin yer aldığı 193 cinayetin eylem talimatını vermekten dolayı Diyarbakır, Erzurum, Hakkâri, Van, Bingöl başsavcılıklarınca yakalama emri verilmişti. 

Arslan Binbaşı saldırısının sorumlusu

Terörist Güney'in, 11 Ağustos 2008'de Erzincan Kemah'ta Yarbay Miktat Şamdancı'nın da aralarında olduğu 9 askerin şehit olduğu bombalı saldırının talimatını verdiği öğrenildi. Ayrıca 19 Ekim 2011'de Irak topraklarından sızan 200 PKK'lı, Ekrem Güney'in talimatıyla eşzamanlı Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı, Sivritepe, Bayraktepe üs bölgesi, Gediktepe Jandarma Sınır Komutanlığı, Keklikkayası sınır noktası ile TOKİ polis lojmanlarına saldırmış ve 25 asker şehit olmuştu.
Yine 17 Ağustos 2011'de Hakkâri Çukurca karayolunda Özel Kuvvetler Komutanı Binbaşı Yavuz Başayar'ın da bulunduğu 12 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırı ile 27 Temmuz 2015'te Muş Malazgirt'te ilçe jandarma komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit olduğu saldırıdan sorumluydu.
17 ve 25 Mart 2016'da Diyarbakır-Bingöl karayolundaki Mermer karakolunda 10 askerin şehit olduğu saldırılarla 31 Mart'ta Diyarbakır'da 8 polisin şehit olduğu polis servis aracına saldırının talimatını verdiği belirlendi. En son 12 Nisan 2016'da Diyarbakır Hani'de 3 asker, 1 Mayıs 2016'da da Dicle'de bir askerin şehit olduğu saldırıların talimatını verdiği ortaya çıktı.


Etiketler; #türkiye #PKK
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.