Polis maaşlarına artış 15 Mart'ta aylıklara yansıyacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, polislerin ek göstergeleri, zam ve tazminatlarına ilişkin yaptığı açıklamada, polis maaşlarına yapılacak yaklaşık 151 lira ve 450 lira arasındaki artışın 15 Mart'tan itibaren aylıklara yansıyacağını belirtti.

Polis maaşlarına artış 15 Mart'ta aylıklara yansıyacak
07 Mart 2016 Pazartesi 09:01

Maliye Bakanı Ağbal polislerin ek göstergeleri, zam ve tazminatlarına ilişkin gelen sorular üzerine "15 Mart'ta polis kardeşlerimizin aylıklarına yansıyacaktır. Yaklaşık 151 lira ila 450 lira arasında polislerimiz 15 Mart'tan itibaren artış alacaklardır. Bütün kamu görevlilerinin ücretlerinde son 14 yılda önemli artışlar yaptık, bunu da onların refahlarının artması için yaptık" açıklamasını yaptı.

Bakan Ağbal, kayyum atamasıyla ilgili soruları da yanıtladı. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve bu düzende yargı sürecinin işlediğini, bu nedenle bir değerlendirmede bulunmasının doğru olmayacağını ifade etti.

Ayrıca Bakan Ağbal, bir gruba ait vergi borçlarının Uzlaşma Komisyonu kararıyla silindiğine yönelik sorular üzerine muhalefet milletvekillerinin iddialarına ilişkin kendisine gösterdikleri belgenin devletin tutanaklarındaki bir belge olduğunu, ortada gizli saklı bir durum bulunmadığını belirtti.


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da bir soru üzerine "Rıza Kayaalp, milli güreşçimiz ve 2016 olimpiyatlarındaki altın madalya ümidimiz, ırkçılık suçlamasıyla ilgili bir ceza almamıştır" dedi.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından Ekonomi Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2016 yılı bütçeleri ile 2014 yılı kesin hesapları oylanarak kabul edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.