Putin Türkiye'ye kısıtlamaları iptal eden kararnameyi imzaladı

Rusya, Türkiye'ye yönelik bazı ekonomik kısıtlamaları kaldırıyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, söz konusu kısıtlamaları iptal eden kararnameyi imzaladı.

Putin Türkiye'ye kısıtlamaları iptal eden kararnameyi imzaladı
31 Mayıs 2017 Çarşamba 13:20

Rusya ve Türkiye arasındaki buzlar gün geçtikçe erimeye devam ediyor. Rusya'dan bir ılımlı adım daha geldi. Türkiye'ye ve Türk vatandaşlarına yönelik bazı ekonomik kısıtlamaları iptal eden kararname onaylandı.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye’ye yönelik Rusya tarafından uygulanan bazı ekonomik kısıtlamaları iptal eden kararnameyi imzaladı. Söz konusu kararnameye göre, Türk vatandaşlarının Rusya Federasyonu’nda istihdam edilmelerine yönelik engel kaldırılırken, Türk şirketlerinin bazı sektörlerde çalışmalarına yönelik yasak da iptal edildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığına, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile karşılıklı seyahatler konusunda iki ülke arasında 2010'da yapılan anlaşmanın yenilenmesi için istişare talimatı verildiğinin belirtildiği kararnamede, Rusya'ya vizesiz seyahat edebilecek Türk vatandaşlarının da kapsamının genişletildiği ve Türk havacılık personellerinin Rusya’ya vizesiz seyahat etmelerine yönelik engelin kaldırıldığı belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.