Ramazan Bayramı'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yol çalışması yapılmayacak

Ağustos ayında tamamlanacak olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki yol çalışmalarının Ramazan Bayramı'nda da devam edip etmeyeceğini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, açıkladı.

Ramazan Bayramı'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yol çalışması yapılmayacak
21 Haziran 2017 Çarşamba 11:57

İftar programına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, gazetecilerin sorularına cevap verdi. 

1991 yılında en son yapılan asfalt yenileme, derzlerde sızdırmazlıklar ve çatlakların onarılmasına ilişkin çalışmalar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde başlatılmıştı. Bakan Arslan, Ramazan Bayramı'nda trafik sıkıntısı oluşturmamak için yol çalışmaların yapılamayacağını bildirdi. Çok zaruri durumda yapılma durumu olduğunu dile getiren Bakan Arslan, kaza kara noktalarını, riskli bölgeleri, sürücülerin çok hata yaptığı alanları belirleyip İçişleri Bakanlığı ile paylaştıklarını bildirdi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile ilgili de bilgi veren Bakan Arslan "En az sıkıntıyı yaşatacağımız tarihi belirleyerek, 12 Haziran-31 Ağustos arası bu çalışmayı yapıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarda artık 2.5 ay kapatmayacağız. 40 santimlik asfaltı kazıyoruz, 25 milimetrelik mastik asfalt yapacağız, onun üzerine ikinci bir 25 milimetrelik taş mastik asfalt yapacağız. Alttaki sızdırmazlık, çatlak onarımlarını tamamen bitirdikten sonra. Bundan sonraki asfalt onarım ihtiyacı hasıl olduğunda üsteki 25 milimetrelik taş mastik asfaltı kaldıracağız ve hemen yerine yeni asfaltı dökeceğiz. Bu da 24 saat sürecek. Dolayısıyla 6 şerit olduğunu düşünürseniz, her iki şeritte bir gün çalışırsak, biz 3 günde bütün bu çalışmayı bitirmiş olacağız. O zaman da en rahat zaman neyse o zaman yaparız çünkü 3 günlük rahat zamanı bulmak kolay, 2.5 aylık rahat zamanı bulma şansımız yok" diye konuştu. 

Sürücülere bayramda trafikte dikkatli olmaları ve kurallara uymaları uyarısında bulunan Arslan, acele edilmemesi, işaret ve işaretçilere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.