Reina saldırganı yakalandı! Mete Yarar açıkladı: Süreç nasıl işleyecek?

İstanbul Esenyurt'ta yakalanan Özbek asıllı katliamcı Abdulkadir Masharipov, Emniyet'e götürüldü. Peki şimdi süreç nasıl işleyecek? Güvenlik Uzmanı Mete Yarar'dan açıklama geldi.

Reina saldırganı yakalandı! Mete Yarar açıkladı: Süreç nasıl işleyecek?
17 Ocak 2017 Salı 08:50

İstanbul Esenyurt'ta yakalanan Özbek asıllı terörist Abdulkadir Masharipov, Emniyet'e götürüldü. Peki şimdi süreç nasıl işleyecek? Güvenlik Uzmanı Mete Yarar açıkladı.

Ortaköy'deki Reina'yı kana bulayan ve 39 kişiyi katleden terörist Abdulkadir Masharipov, Emniyet ekiplerinin titizlikle yürüttüğü operasyon sonucunda canlı olarak ele geçirildi. 

Mete Yarar'dan sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin açıklama

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar operasyon sonrası önemli açıklamalarda bulundu ve sürecin nasıl işleyeceğini açıkladı. Cani teröristin sağ yakalanmasının çok önemli olduğunu kaydeden Mete Yarar şu açıklamada bulundu:

"Daha önce Numan Kurtulmuş bu konu ile ilgili önemli  açıklamalar yapmıştı. Şimdi caninin canlı yakalanmış olması bağlantıların öğrenilmesi açısından çok önemli. Reina eyleminin içerisindeki unsurlar DAEŞ'in diğer eylemlerine uymuyor bu açığa çıkarsa birçok şey aydınlatabilir.

Bügüne kadar DAEŞ saldırılarından farklı olması, bir konu üzerine yoğunaşmaları ve bunun üzerine eylem yapmaları başından beri söylediğim şeylerdi.

Eylemi yaparken şahsın oraya nasıl getirildiği bile çok önemlidir. Bu eylem tarzı ve diğer eylem tarzları için sağ yakalanması çok önemli. Hangi sistem üzerine geldi kimler getirdi soruları bence en önemli sorulardır."


 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.