Reina terör saldırısını kim düzenledi, Hangi terör örgütü üstlendi?

İstanbul Ortaköy'de bulunan eğlence mekanı Reina'ya terör saldırısı düzenlendi. Silahlı saldırı sonrasında 39 ölü ve yaralı olurken, saldırıyı kimin gerçekleştirdiği merak ediliyor. Reina saldırısını hangi örgüt gerçekleştirdi? Hain saldırıyı DAEŞ, PKK ve FETÖ'den hangisi yaptı? Detaylar haberimizde.

Reina terör saldırısını kim düzenledi,  Hangi terör örgütü üstlendi?
02 Ocak 2017 Pazartesi 12:05

İstanbul Ortaköy'de bulunan Reina'ya silahlı terör saldırısı düzenlendi. Yılbaşı kutlaması için toplananan kalabalığa yönelik silahlı saldırıda 39 kişi yaşamını yitirdi. 69 kişinin yaralandığı terör saldırısını gerçekleştiren terörist henüz yakalanamadı. PEki hain terör saldırısını kim düzenledi? Reina'ya yönelik saldırıyı DAEŞ mi PKK'mı yoksa FETÖ'mü gerçekleştirdi. İşte detaylar.

Gece 01.35 sıralarında meydana gelen terör saldırısının faili henüz yakalanamadı. Saldırı ile ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, emniyetin konu ile ilgili çalıştığını kaydetti. Soylu,  Emniyetin yaptığı çalışmalar, bize verdikleri bilgiler, (saldırganın) bir kişi olduğu gözüküyor. Yani birden fazla kişi değil. Bir mont, pantolon şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş, ondan sonra da içeride de farklı bir giysi ile beraber dışarıya çıkmaya çalışmış olduğuna yönelik bir bilgi var. Bu bilgilerin hem emniyet tarafından değerlendirilmesi devam ediyor. Saldırganın, katilin yakalanmasına yönelik çalışmalar emniyet birimlerince devam ediyor." açıklamasında bulundu.

REİNA Saldırısı'nı hangi örgüt gerçekleştirdi?

Reuters'de yer alan haber göre 39 kişinin hayatını kaybettiği ve 69 kişinin yaralandığı Ortaköy'deki Reina adlı gece kulübüne yapılan saldırıyı DAEŞ üstlendi. Reuters, haberde kaynak olarak terör örgütü DEAŞ'ın yayımladığı açıklamayı gösterdi.



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.