RTÜK, Atatürk Havalimanı terör saldırısıyla ilişkin yayın yasağı getirdi

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlama terör saldırısı ile ilgili RTÜK geçici yayın yasağı getirdi.

RTÜK, Atatürk Havalimanı terör saldırısıyla ilişkin yayın yasağı getirdi
29 Haziran 2016 Çarşamba 00:49

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK ), Başbakanlık tarafından gelen talep üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısıyla ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini açıkladı. 28 kişinin yaşamını yitirdiği 60 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili RTÜK yayın yasağı getirdi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen ve 28 vatandaşın öldüğü 60 vatandaşın yaralandığı terör saldırısı ile alakalı geçici yayın yasağı getirildiği belirtildi. RTÜK yayın yasağının Başbakanlıktan gelen talep üzerine yapıldığını ifade etti. 

RTÜK tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin, 29/06/2016 tarihli ve 2016/2636 D.İş sayılı kararı ile;
28/06/2016 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleşen silahlı terör saldırısı ve akabinde canlı bomba eylemi nedeniyle, 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 28’inci maddesinin beşinci fıkrası ve 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 3’üncü maddesinin ikinci fıkrası uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma konusu olay hakkında yazılı ve görsel basın, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj ve olay görüntülerine ilişkin yayın yasağı getirilmesine karar verilmiştir."


Etiketler; #istanbul patlama
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ismi lazım değil - 8 yıl önce
Insanlari halen uyutmaya devam edin yazıklar olsun
Avatar
Ismail - 8 yıl önce
Kaliteli ve ilkeli haber anlayışınız sebebiyle tebrik ederim. Keşke herkes aynı anlayışı sergilese