Rus Dışişleri'nden saldırıyla ilgili açıklama

Ankara'da Rusya Büyükelçisi'ne silahlı saldırı düzenlendi. Rus Büyükelçisi Andrey Karlov, bir resim sergisi açılışında silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov hakkında Devlet Başkanı Vladimir Putin bilgilendirildi.

Rus Dışişleri'nden saldırıyla ilgili açıklama
19 Aralık 2016 Pazartesi 20:52

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Başkan Putin'e bilgi verdik. Bilgileri kontrol ediyoruz." dedi. Peskov, "Putin, Dışişleri Bakanı ve istihbarat birimleri başkanlarından rapor almayı planlıyor." ifadelerini kullandı.

"RESMİ BİLGİLERİ DİKKATE ALIN"

Sadece resmi bilgilerin dikkate alınmasını rica ediyoruz" dedi.

Açıklamada, Türk yetkililerle irtibat halinde olunduğu bildirildi.

SALDIRGANIN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen saldırgan objektiflere yansıdı. Saldırganın suikast sonrasında "Halep'in intikamını alacağız, ben de sizde buradan sağ çıkamayacaksınız!" dediği öğrenildi.

SALDIRGAN ANKARA ÇEVİK KUVVET'TE

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen saldırganın Ankara Çevik Kuvvet'te görevli polis memuru M.M.A olduğu iddia edildi. 

1994 doğumlu M.M.A'nın Aydın Söke doğumlu olduğu öne sürüldü.

M.M.A'nın 2014 İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu mezunu olduğu iddia edildi.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.