Rusya'da, FETÖ operasyonu başlatıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) St. Petersburg'daki yapılanmasına yönelik Rusya'da önemli bir süreç başlatıldı.

Rusya'da, FETÖ operasyonu başlatıldı
04 Temmuz 2017 Salı 15:47

Rusya Maliye Bakanlığı, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ile Rusya İstihdam ve Göç Bakanlığı tarafından, St. Petersburg'daki FETÖ bağlantılı Oxford Vision dil okulu ve Rus-Türk Kültür Merkezinde mayıs ayından bu yana yürütülen teftişlerde yetkililer, çok sayıda kanun ihlali yapıldığını tespit etmesi üzerine önemli bir süreç başladı. 

Her iki kurumada yüklü miktarda para cezası kesilirken Rus-Türk Kültür Merkezinin kurucusu Adnan Öztürk ve Oxford Vision'da eğitim veren Eşref Sarışahin adlı şüpheliler, teftişi yürüten görevlilere rüşvet teklif ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Mayıs 2013 tarihinden bu yana Rusya'da faaliyet gösteren iki kurumların  yaklaşık 1,5 yıldır faaliyetlerinin durma noktasına geldiği, resmi kanallar aracılığıyla yapılan ihbarlar neticesinde bu kurumlara yönelik teftişlerin arttırıldığı ve yürüttükleri faaliyetler açısından birçok usulsüzlüğün Rus makamlarınca tespit edildiği ifade ediliyor.

Yetkililer, FETÖ'yle bağlantılı bu kurumların mahkeme kararıyla kapatılacağını veya kurumların kendilerini lağvedeceğini belirtiyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.