Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenlendi. Suikastte ağır yaralanan Andrey Karlov tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov silahlı saldırıda hayatını kaybetti
19 Aralık 2016 Pazartesi 20:09

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, resim sergisi açılışında silahlı saldırıya uğradı. Türkiye ve Rusya arasındaki dostluğa yönelik gerçekleşen hain saldırı sonrasında büyükelçi Karlov yaşamını yitirdi. 

Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisi açılışı sırasında yaşandı. Konuşma yapmak için kürsüye gelen Andrey Karlov bu sırada silahlı saldırıya uğradı. Andrey Karlov ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. 

Rusya Türkiye dostluğuna sıkılan bir kurşun

Rusya ile Türkiye'nin arasının düzeldiği bu süreçte Büyükelçi Karlov'a yönelik suikast sonrasında gündem çok sıcak geçiyor. Rusya ve Türk yetkililerden açıklama beklenirken, saldırganın da öldürüldüğü öğrenildi. 

Saldırganın takım elbiseli olduğu ve sahte kimlik ile içeriye girdiği, Büyükelçi Karlov'a 4-5 el ateş ettiği belirtiliyor. Özel Harekat Ekipleri hemen olay yerine geldi ve saldırganı yakalamak için operasyon başlattı. Saldırganın sahte polis kimliği ile içeri girdiği ifade ediliyor. 

 


Etiketler; #rusya #Karlov
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.