Rusya'dan Önce Sınır İhlali Sonra Taciz!

Rus uçakları Türk uçaklarını radar kilidi ile taciz etmeye başladı. Radar kilidi ile yapılan taciz 5 dakikadan uzun sürdü.

Rusya'dan Önce Sınır İhlali Sonra Taciz!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bir açıklama gündeme bomba gibi düştü. Bu zamana kadar Yunanistan ile düzenli olarak yaşanan "it dalaşı" vakaları şimdi de Rusya ile yaşanmaya başladı. 

Rus Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçağın Türkiye sınırlarını ihlal etmesinin hemen ardından yaşanan olayda Rus uçakları devriye görevi yapan Türk uçaklarını taciz etmeye başladı. 

Şanlıurfa'nın Suriye sınırında yaşanan taciz olayında Ruslara ait MIG-29 tpi avcı uçaklarının kullanıldığı belirtildi. TSK olayla ilgili "milliyeti tespit edilemeyen" tanımını kullanırken MIG-29 tipi uçakların yalnızca Rus ordusunda kullanıldığı belirtiliyor. 

İngiltere Büyükelçisi konuyla ilgili yaptığı Twitter açıklamasında İngiltere ve NATO'nun Türkiye'nin yanında olduğunu belirtti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.