S-400'ler bu hafta yola çıkıyor

S-400'ler bu hafta yola çıkıyor. Türkiye ile ABD arasında krize neden olan S-400'lerin sevkiyatı, belirtilen takvime göre bu hafta başlıyor.

S-400'ler bu hafta yola çıkıyor
Admin
Admin
08 Temmuz 2019 Pazartesi 11:11

S-400 sevkiyatlında yavaş yavaş sona gelindi.

ABD ile gerginliğe neden olan ve ABD'nin Türkiye'yi yaptırımlarla tehdit etme nedeni olan S-400’lerin bu hafta Türkiye’ye sevkiyatının başlaması planlanıyor. Böylece Türkiye, S-400 satın alan ilk NATO ülkesi olacak.

Bir süredir ABD, Türkiye’nin S-400’leri teslim alması durumda yaptırımlarının uygulanacağı ve Türkiye’nin de ortağı olduğu F-35 programından çıkarılabileceğini belirtse deTürkiye, S-400 anlaşmasından geri adım atmadı. Başkan Erdoğan'ın azimli ve kararlı duruşu sayesinde G-20 zirvesinde de ABD başkanı Trump Türkiye'ye karşı Obama yönetiminin hata yaptığını ve Türkiye'nin haklı olduğunu kabul eden sözler sarf etti.

S-400'ler bu hafta yola çıkıyor

İLK BATARYA MÜRTED’E

S-400 sistemi için Türkiye de hazırlıklarını tamamladı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra adı “Mürted” olarak değiştirilen Akıncı Üssü’ne, Rusya Devlet Silah Şirketi'nin istekleri doğrultusunda “özellikli” hangarlar ve rampa yerleri inşa edildi. S-400’lerin muhafazası ve bakımlarının yapılacağı devasa büyüklükteki hangarlar, S-400’ler için hazırlandı. Yine sistem için komuta kontrol merkezi de kuruldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.