Sağlık Bakanı Akdağ, gazilerle buluştu

Gazilerle buluşmak için Bilkent Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, burada TSK'nın elinde bulunan hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesiyle ilgili soruları yanıtladı.

Sağlık Bakanı Akdağ, gazilerle buluştu
29 Ağustos 2016 Pazartesi 12:21

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gazilerle buluşmak için Bilkent Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti. Burada tedavi gören gazilerle bir araya gelen Akdağ, verilen hizmetten dolayı teşekkür ederek bundan sonra gazilere sağlık hizmetini Sağlık Bakanlığı'nın vereceğini belirtti.

Ziyarette bulunduğu gazilerle yaptığı oylamada Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezinin isminin "Gazi Rehabilitasyon Merkezi" olmasına karar verdiklerini söyleyen Akdağ, "Bizim, Silahlı Kuvvetlerimizden devraldığımız hastaneler, içinde bulunduğumuz rehabilitasyon merkezi ve onun diğer bileşenleri öncelikle gazilerimize, şehit ailelerimize ve askerlerimize hizmet vermeye devam edecektir. Şu andaki planımız, bundan sonraki gidişat kesinlikle bu şeklide olacak." diye konuştu.

Gazilere yaptığı ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akdağ, şu konulara değindi:

Sağlık Bakanlığı dünyaya model olmuş bir sisteme sahip

"Hastanenin kapısına gelen bir vatandaş, hastanenin kapısından işini bitirip çıkıncaya kadar bürokrasiyle asla sıkıntıya düşmemelidir. Bizim çok büyük bir tecrübemiz var. Sağlık Bakanlığı, hastanecilikte bütün dünyaya model olmuş bir sistemi oturtmuş bir bakanlıktır. SSK hastanelerini devraldığımızda, nasıl bir anda bu hastanelerin her halinin değiştiğini biliyoruz. Bu aynı husus askeri hastanelerde de olacak." 

"Biz o ihtiyacı görmeye devam edeceğiz"

"Askeri hastanemizin sivilleştirilmesi, askerimizin ihtiyacını ortadan kaldırmıyor, biz o ihtiyacı görmeye devam edeceğiz. Gülhane, Haydarpaşa, şu anda içinde bulunduğumuz rehabilitasyon merkezi aynı zamanda eğitim, araştırma hastaneleridir. Bir taraftan silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacı olan eğitim araştırmayı Sağlık Bilimleri Üniversitemizde devam ettireceğiz, öbür taraftan yine silahlı kuvvetlerin ihtiyaç duyduğu alanlardaki hizmeti kuvvetlendirerek devam ettireceğiz."


Etiketler; #tsk #gazi
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Sayın Bakanım yüreğinize sağlık.