Sağlık Bakanlığı Manisa'daki askerlerin neden zehirlendiğini açıkladı

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında meydana gelen asker zehirlenmeleri ile ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika açıklama geldi. Bakanlık yaptığı açıklamada askerlerin gıda zehirlenmesi yaşadığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı Manisa'daki askerlerin neden zehirlendiğini açıkladı
22 Haziran 2017 Perşembe 14:30

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda yaşanan zehirlenme olayı günlerdik konuşuluyor. 17 Haziran 2017 tarihinden sonra çok sayıda asker, kusma, mide bulnatısı şikayetiyle hastanelere kaldırılmıştır. Askerlerin zehirlendiği ortaya çıkarken, bu olayın nasıl ve neden kaynaklandığı merak ediliyordu. Sağlık Bakanlığı, kışladaki askerlerin zehirlenmesi ile ilgili yani bir açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığınca, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki gıda zehirlenmesi şüphesiyle ilgili ön incelemenin tamamlandığı, klinik bulgular, hastalardan alınan örnekler ve epidemiyolojik analiz sonuçlarına göre olayın bir besin zehirlenmesi olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Olay Besinlerin pişirilmesi sürecinde gerçekleşmiştir

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kışladaki gıda zehirlenmesi şüphesi Kamera kayıtlarından da elde edilen veriler ışığında yapılan değerlendirmede, olayın besinlerin pişirilme sürecindeki hazırlık aşamasından kaynaklandığı belirlenmiştir" ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.