Sarıeroğlu'ndan ''taşeron işçilere kadro'' açıklaması

Hükümetten kadro bekleyen taşeron işçiler Kurban Bayramına mutsuz girecek. Maliye Bakanı açıklamasında işçileri hüsrana uğramıştı. Bunun yanı sıra Çalışma Bakanı Sarıeroğlu'ndan son dakika açıklaması geldi.

Sarıeroğlu'ndan ''taşeron işçilere kadro'' açıklaması
29 Ağustos 2017 Salı 18:44

Ankara'nın Bala ilçesinde sırasıyla Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, AK Parti İlçe Başkanlığı ve pazar yerini ziyaret eden Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, taşeron işçiler hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Sarıeroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"TAŞERONDA ÇALIŞAN KARDEŞLERİMİZİN BEKLENTİLERİ VAR"

"80 milyon vatandaşı ilgilendiren bir sorumluluğumuz var. Talep, beklenti ve ihtiyaçların yüksek olduğu bir bakanlık. İşçilerimizin, taşeronda çalışan kardeşlerimizin, esnaflarımızın, çiftlerimizin, iş verenlerimizin, memurlarımızın yoğun beklentileri var. Bu anlamda bir denge kuracağız. Bu dönem, ülkemizin mali durumu, istikrarı, 80 milyon vatandaşımızın menfaatini dikkate alarak, tüm talepler konusunda hassasiyetimizin yüksek olacağı, çözüm konusunda irademizi ortaya koyacağımız ve vicdanları rahat ettirecek şekilde bir çözüm konusunda gayret göstereceğimiz bir dönem olacak."

Konu ile ilgili olarak geçtiğimiz haftalarda Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklamasında taşeron işçilere kadro konusunda gereken adımların atılacağını ifade ederken aynı zamanda Maliye Bakanı Naci Ağbal taşeron konusunda "işin içinden çıkamadık" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ile Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın bu açıklamaları kadro bekleyen taşeron işçileri hüsrana uğrattı. Bu kapsamda taşeron işçiler yaklaşan Kurban Bayramına mutsuz girecekler. Konuya ilişkin olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın açıklamalarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL'IN AÇIKLAMALARI: "İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADIK"

"Bu konu gerçekten çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiriyor. 1 milyona yakın insanımız kamu ile ilişkili konularda hizmet sunuyor. Onlar gerçekten emekli ve yürekleri ile hizmete katkı veriyorlar. Sistemin değiştirilmesi ve kamuya doğrudan hizmet vermek istiyorlar. Geçmişte uzun süre çalışmalar yaptık. Çok basit görünmüştü, işin içine girince her bir alımda sözleşmeler çok farklı. Farklı hizmet verme biçimleri var, hizmet veren kişilerin sözleşmedeki konumları da farklı. Çalışma aylarca sürdü. İşin içinden çıkamadık. En sonunda dedik ki, bu çalışmayı yapmamız gerekir dedik. Sözleşmeli modele dayanır bir modeli de sunduk. Önceki yapılan çalışmaları da dikkate almak suretiyle bir çalışma yapılıyor. Toplumun geniş bir beklentisi olduğunu biliyoruz. Çalışma Bakanlığımızın çalışmaları yakın zamanda ortaya çıkacak. Ben çok uzak olmayan vadede bu çalışmaların sona geleceğine inanıyorum. İnşallah tatlıya bağlayacağız."

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ'IN AÇIKLAMALARI: "GEREKEN ADIMLAR ATILACAK"

"Taşeron konusu hükümetin gündeminde, toplantılar yapıldı, Başbakanımızın Başkanlığında, toplantılar yapıldı, müzarekeler gerçekleştirildi, bazı çalışmalar için talimatlar verildi, ilgili bakanlıklar birlikte çalışıyorlar, bu çalışmalar belli bir noktaya geldi, önümüzdeki yasama yılı içerisinde bu konuda atılması gereken adımlar atılacak."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.