Savunma Bakanı Fikri Işık'tan 'PYD' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, PYD'nin Suriye'deki Kürtleri temsil etmediğini ve Suriye'de Kürtlere karşı en fazla cinayeti işleyen örgütün PYD olduğunu kaydetti.

Savunma Bakanı Fikri Işık'tan 'PYD' açıklaması
04 Mart 2017 Cumartesi 11:13

Milli Savunma Baknı Fikri Işık, PYD'ye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. PYD'nin, Suriye'deki Kürtleri temsil ettiğinin çok büyük bir yalan olduğunun altını çizen Bakan Işık, "Şu anda Suriye'de Kürtlere karşı en fazla cinayeti işleyen örgüt PYD'dir." dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"PYD'nin, Suriye'deki Kürtleri temsil ettiği de çok büyük bir yalandır. Şu anda Suriye'de Kürtlere karşı en fazla cinayeti işleyen örgüt PYD'dir. Kendi anlayışında olmayan ve kendi emir komutasına girmeyen bütün Kürt unsurlarına yönelik düşmanca tavrı sergileyen, zaman zaman onları öldüren, ortadan kaldıran bir örgüt PYD. Bunun özellikle altının çizilmesi gerekiyor çünkü Türkiye'nin tavrı Kürtlere karşı değildir." 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.