Şehit Ömer Halisdemir'in ismi Etimesgut'da bir Anadolu Lisesi'ne verildi

FETÖ'cü askerlerin 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişiminde kahramanlık örneği gösteren ve darbeci general Semih Terzi'yi alnından vuran ve sonrasında şehit olan Ömer Halisdemir'in ismi Etimesgut'ta bulunan bir Anadolu Lisesine verildi.

Şehit Ömer Halisdemir'in ismi Etimesgut'da bir Anadolu Lisesi'ne verildi
12 Ağustos 2016 Cuma 22:26

15 Temmuz kanlı darbe girişiminde Özel Kuvvetler binasında darbeci general Semih Terzi'yi alnından vurarak öldüren ve ardından şahadet şerbetini içen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismi Ankara Etimesgut ilçesinde bulunan Bilgi Anadolu Lisesi'ne verildi. Ülke tarihinin seyrini değiştiren bu kahramlık destanında şehit olan Ömer Halisdemir, milyonların gönlünde taht kurdu. Şehit Ömer Halisdemir'in ismi sonsuza kadar unutulmaması için Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi oldu. Konu ile ilgili Ankara Valiliği açıklama yaptı. 

Ankara Valiliğinin konu ile ilgili açıklaması şu şekilde; 

15.07.2016 tarihinde, Özel Kuvvetler Komutanlığının FETÖ/PDY terör örgütü tarafından ele geçirilmesini engelleyen, milli kahramanımız Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adı Etimesgut İlçemizde bir Anadolu Lisesine verilmiştir.

Ömer Halisdemir, Ankara’daki Özel Kuvvetler Komutanlığını savunurken darbeci Tuğgeneral’i, komutanından aldığı emri yerine getirerek vurmuş ve orada kendisi de şehit olmuştur. Bu kahramanlıkla ülke tarihinin seyrini değiştirmiş ve milletimizin gönlünde taht kurmuştur.

Şanlı tarihimize yeni bir sayfa açan, şehidimiz Ömer Halisdemir, gençliğin kahramanlık timsali olarak gelecek nesillere vatanseverliğini, cesaretini ve adını miras bırakmıştır. Bu miras, eski adıyla Bilgi Anadolu Lisesi, yeni adıyla “Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi”nde okuyan ve okuyacak olan gençlerimize emanet edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Güzel bir okul. Çok yerinde bir karar olmuş.