Sen Benim Kim Olduğumu Biliyor Musun

Hakan Fidan'ı ifadeye çağıran Sadrettin Sarıkaya'nın kendisini gözaltına alan polise "Sen benim kim olduğumu biliyor musun" dediği polisin de "Bildiğim için buradayım" dediği ortaya çıktı.

Sen Benim Kim Olduğumu Biliyor Musun
19 Şubat 2017 Pazar 10:12

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında aranırken önceki gece yapılan operasyonla yakalanan eski hâkim Dursun  Ali Gündoğdu ile savcılar  Adnan Çimen ve 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı  Hakan Fidan'ı ifadeye çağıran  Sadrettin Sarıkaya'nın  Yunanistan'a kaçmak için hazırlık yaptıkları açıklandı.

İstanbul İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, meslekten ihraç edilen hâkim ve yine ihraç edilen savcılar  Sadrettin Sarıkaya ve  Adnan Çimen'in  Başakşehir bölgesinde kaldıkları haber alındı.

TAKİP EDİLDİ

Bölgede yapılan araştırmalar sırasında sokakta ilk olarak eski savcı  Adnan Çimen görüldü. Çimen takip edilerek gizlendiği ev belirlendi. 3 gün eve girip çıkanlar takip edildi.

Çimen'in ardından aynı bölgede başka bir evde de eski hâkim Dursun  Ali Gündoğdu ile eski Savcı  Sadrettin Sarıkaya'nın gizlendiği belirlendi. İkinci evi kiralayan Dursun  Ali Gündoğdu'nun yakını  Erol Yılmaz İrfanoğlu'nun eve gıda malzemesi taşıdığı belirlendi.

Kaçaklardan  Adnan Çimen önceki akşam  Bakırköy'de yolda yürürken yakalandı. Ardından Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kayaşehir'deki eve zamanlı baskın düzenledi. Dursun  Ali Gündoğdu ve  Sadrettin Sarıkaya gözaltına alındı.

İKİ BOŞ PASAPORT BULUNDU

Gündoğdu ile  Sarıkaya'nın yakalandığı evdeki iki boş pasaporta, "Ramazan Karahan" adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı ve internet bağlantısını sağlayan aparatlara el konuldu. Şüphelilerin  Yunanistan'a kaçmak üzere hazırlık yaptıkları belirtildi.  Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner,  Gündoğdu,  Sarıkaya ve Çimen için iki gün ek gözaltı süresi verdi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.