Şenol Metin: Diplomasinin tüm kuralları çiğnenmiştir

Eğitimciler Birliği Sendikası Nazi zihniyeti tarafından yönetilen Hollanda’ya sert tepki gösterdi. Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin yaptığı basın açıklamasında, ''Uluslararası Hukukun ve diplomasinin tüm kuralları, teamülleri yok sayılmıştır, çiğnenmiştir. Hollanda’da yaşanan vahim olaylar zinciri ve BM’nin sessizliği, BM sisteminin Dünyayı yönetme kapasitesinin kalmadığını göstermektedir.'' ifadelerini kullandı.

Şenol Metin: Diplomasinin tüm kuralları çiğnenmiştir
13 Mart 2017 Pazartesi 20:20

Eğitimciler Birliği Sendikası Nazi zihniyeti tarafından yönetilen Hollanda’ya sert tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

''Bizim kültürümüzde varlığın isimlerinin varlığı biçimlendirdiğine dair bir düşünce vardır. ‘İsmi ile musemma’ sözü bunu veciz bir biçimde ifade eder.

Hollanda’nın sözlükte ‘Alçak Ülke’ anlamına geldiğini öğrendiğimde ilk aklıma gelen bu oldu.

Kadın ve aileden Sorumlu Bakanımız tam bir Anadolu hanımefendisi olan Fatma Betül Sayan Kaya Hanımefendi’ye Hollanda’nın tüm uluslararası hukuku hiçe sayarak tabiri yerinde ise tüm kutsallarını yok sayarak yaptığı muamele milletimizi ve bizi derinden yaralamıştır, rencide etmiştir.  Devletimizin ve milletimizin tüm güç unsurlarının bu kendini bilmezliğe vereceği cevap mutlaka olacaktır. Ancak bazı tesbitleri, tenkidleri  yapmak zarureti hasıl olmuştur;

Uluslararası Hukukun ve diplomasinin tüm kuralları, teamülleri yok sayılmıştır, çiğnenmiştir. Uluslararası toplumun yaşam çerçevesini çizen  bu kuralların yok edilmesi, zorlukla yaşatılan bir yaşam ve iletişim mekanizmasını yok edecektir. Sonuç uluslararası anarşizmdir. Hollanda’da yaşanan vahim olaylar zinciri ve BM’nin sessizliği, BM sisteminin Dünyayı yönetme kapasitesinin kalmadığını göstermektedir.

Uluslararası Hukukun kadim kuralı ‘Mutekabiliyet’ ilkesi bu olayda da işlerlik kazanacaktır.  22 Milyar dolarlık doğrudan Hollanda yatırımının olduğu bir ülkede Türkiye’de, Hollandalı yatırımcılar bu ilişkiyi nasıl makul bir çerçevede sürdürecektir. Hollandalı yatırımcıların FETÖ’nün kontrolündeki Hollanda siyasetçilerine aklı selimi tavsiye etmeleri, sürecin maliyetini göstermeleri gerekmektedir.

Genelde tüm Avrupa için geçerli olan bu sefer Hollanda’da tezahür eden ,Türkiye’nin seçilmiş, toplumsal ve siyasal meşruiyeti hiçbir Avrupa ülkesi liderine bahşolunamayacak düzeyde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyib  Erdoğan karşıtlığından üretilen ancak bir Türk ve İslam karşıtlığına dönüşen ‘Turkofobia, islamofobia’  akımlar Avrupa ile 1500 yıldır birlikte yaşama azmindeki derin Türk aklını başka arayışlara sevk etmekte, aynı coğrafyayı paylaşma imkanını ortadan kaldırmaktadır.

Örtük Narsizmin ürettiği Nazizim, tüm Avrupa’da hakim ideoloji haline gelmektedir. Bu yalnız Avrupa-Türkiye ilişkileri için değil, Avrupa’ nın geleceği ve demokrasisi  için de en önemli tehdittir.

Son olarakta Avrupanın Hayırından Hayır bekleyen içimizdeki İrlandalılara ‘Yerli olun, milli olun, Avrupa işbirlikçisi rolunu içselleştirmeyin. Biliyoruz , ecdatınız sabıkalı ama ekmeğinizi yediğiniz bu ülkeye ihanet sürecinize artık bir dur deyin.''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.