Sığınmacı Mezarlığı: Akdeniz

Ortadoğu savaşında siviller için Akdeniz cephesi yaşanıyor. Akdeniz ve Ege Ocak ayından beri 2 bin 870 göçmene mezar oldu.

Sığınmacı Mezarlığı: Akdeniz
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Akdeniz ve Ege'de bu yılın başından beri yaşamını yitiren göçmenlerin sayısı açıklandı. Uluslararası Göç Örgütü tarafından hazırlanan rapora göre yalnızca Akdeniz'de 2 bin 846 sığınmacı yaşamını yitirdi. Ege'de ise 224 kişinin yaşamını yitirdiği biliniyor. 

Ege ve Akdeniz'i aşarak Avrupa'ya giren sığınmacı sayısı 467 bin 153 olarak açıklandı. Bu rakam içinde en yüksek sayıya ulaşan Yunanistan oldu. Yunanistan'a 336 bin 968 sığınmacı giriş yaparken bunların önemli bir kısmı da ülkeden ayrılmış durumda. İtalya'ya giren sığınmacı sayısı ise 127 bin 266 oldu.

Avrupa ülkelerine geçen toplam Suriyeli sığınmacı arasında 200 bin kadarını Suriyeliler oluşturdu. Türkiye'de ise 2.5 milyona yakın sığınmacı bulunuyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.