Sosyal medyada asılsız "bomba" haberlerine soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlardan yapılan ve asılsız olan "bombalı saldırı" ihbarı yapan bazı kullanıcılar için soruşturma başlatıldı.

Sosyal medyada asılsız "bomba" haberlerine soruşturma
22 Mart 2016 Salı 13:22

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlardan yapılan ve asılsız olan "bombalı saldırı" ihbarı yaparak halkı korkutan ve paniğe neden olan bazı kullanıcılar için "örgüt propagandası yapmak suçundan" soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgilere göre, "Terör örgütü PKK/KCK'nın son zamanlarda gerçekleştirdiğibombalı saldırılarla ilgili, toplumda kaos ve yılgınlık oluşturmak üzere sosyal medya üzerinden bu algıyı pekiştirmek, kuvvetlendirmek ve yaygınlaştırmak için asılsız paylaşımlarda bulunulması ve haberler üretilmesi" üzerine başlatılan soruşturma, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafında yürütülecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Bencede doğru bir adım.