Süleyman Yeşilyurt tahliye edildi

Televizyon programında Atatürk ile ilgili söylediği sözler nedeniyle tutuklu bulunan Süleyman Yeşilyurt, mahkemenin aldıı karar doğrultusunda tahliye edildi.

Süleyman Yeşilyurt tahliye edildi
01 Haziran 2017 Perşembe 15:52

''Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret'' ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme'' suçlarından tutuklu bulunan Süleyman Yeşilyurt ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 

Tutuklu sanık Süleyman Yeşilyurt ile kızı olan avukatı Berrin Yeşilyurt, Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya katıldı. Duruşmada savunma yapan Yeşilyurt, konuşmaları Atatürk'e hakaret kastıyla söylemediğinikonuşmaları Atatürk'e hakaret kastıyla söylemediğini vurgulayarak "Yanlış anlaşıldıysam Türk halkından özür dilerim.'' dedi.

Duruşmadan karar çıktı. Mahkeme, "mevcut delil durumu, sanığın tutuklulukta geçirdiği süre ve savunmasının alınması"nı gerekçe göstererek, sanık Yeşilyurt'un tahliyesine karar verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.