Takside akbil dönemi - Akbil nasıl alınır

İBB'den alınan bilgiye göre, İstanbul Kart, Akbil ya da kredi kartıyla taksi ücreti ödemeleri yapılabilecek. Projenin 2017 yılı içerisinde uygulamaya açılması bekleniyor.

Takside akbil dönemi - Akbil nasıl alınır
17 Mayıs 2017 Çarşamba 11:31

Yakın zamanda tamamlanması beklenen proje, taksilere indi-bindi ücretlerinin kartla ödenebilmesini kapsıyor. Tartışma yaratan projeye taksiciler sıcak bakmıyor. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, nakit ödemenin daha pratik olacağını ve alternatif ödeme sistemleri üzerinde çalışılması gerektiğini söylüyor. 

İBB kararı geri alınmazsa proje yargıya taşınacak

Ocak ayında yürürlüğe girmesi beklenen indi-bindi ücreti yargıya taşınıyor. Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Başkanı Mehmet Bülent Deniz, İBB kararını geri almaz ise, kararın iptali için yargıya başvuracaklarını açıkladı. Taban fiyatın 8.75 TL olarak belirlenmesine rağmen bunun müşterilere 10 TL olarak yansımasından endişe duyduklarını kaydeden Mehmet Bülent Deniz, “Taksiciler yüzde 45’e varan oranlarındaki indirimle otomobil alıyor. Sen aracını yüzde 45 daha ucuz alacaksın ama belediyeden 3-4 ay içinde tekrar zam alacaksın. Vatandaş sahipsiz mi? Hükümet bu vergiden seni, yani vatandaşını korumak için vazgeçti. Sen niye devletin vatandaşını korumuyorsun?” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Kart - Akbil nasıl alınır?

  • İstanbul'a kısa süre için gelen kişiler İETT gişelerinden ve dolum yapan tüm bayilerden Anonim Kart alıp kullanabilir.
  • İndirimli Kart almak istiyorsanız; öğrenci, öğretmen ve sosyal kart (60 yaş üzeri) kartlarını almak durumundasınız.

İstanbul Kart online başvuru

Bu kartlar için İETT'nin resmi web adresine girip istediğiniz kartı seçtikten sonra başvuru formunu doldurun.

Bilgileri kaydettikten sonra kredi kartı ile ödeme yapabileceğiniz bir sayfa çıkacaktır.

Kredi kartı ile ödeme yapmak istemiyorsanız T.C. Vakıflar Bankasının şubelerine, Kurum Tahsilat Servisine İstanbul Büyükşehir belediyesi hesabına belirlenen paso ücretini yatırabilirsiniz.

Banka dekontundaki bilgileri başvuru formuna kaydetmelisiniz.

Başvuru formunda adrese gönder seçeneğini işaretlediğiniz takdirde kartınız 2 gün içinde adresinize postalanacaktır.

Eğer öğrenci kart alınacaksa; öğrenci belgesi, nüfus cüzdanı ve vesikalık resim gerekmektedir.

Öğretmen kartı alınacaksa; kadro durumunu belirten resmi bir yazı, nüfus cüzdanı ve vesikalık resim istenmektedir.

Sosyal kart (60 yaş üzeri) almak için; nüfus cüzdanı ve vesikalık fotoğraf ile birlikte belirlenen ücreti ödeyerek indirimli İstanbul kartı alabilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.