Tarihte bugün (10 Nisan) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

10 Nisan Tarihte bugün neler yaşandı? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Bugün neler yaşandı? 10 Nisan'da kim doğdu, kim öldü? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. Bugün doğanlar, ölenler ve yaşanan önemli olaylar haberimizde...

Tarihte bugün (10 Nisan) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
10 Nisan 2018 Salı 12:30

Tarihte bugün 10 Nisan
İlgili Galeriye Git

10 Nisan tarihlerinde yaşananlar tarih severler tarafından çokça merak ediliyor. Tarihte bugün yaşanan bazı önemli olaylar sırayla şöyle; 1845'deTürk Polis Teşkilatı kuruldu, RMS Titanic ilk seferine 1912 yılında çıktı...

Bugün (10 Nisan) doğan bazı önemli isimler:

- Osmanlı paşası Mustafa Celâleddin Paşa, 1826 yılında Polonya'nın Kleçof köyünde doğdu.

- Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos, 1973 yılında Brezilya'nın São Paulo şehrinde doğdu.

Bugün (10 Nisan)  ölen bazı önemli isimler:

- Türk asker ve Kurtuluş Savaşı komutanlarından Fevzi Çakmak, 1950 yılında İstanbul'da öldü. Çakmak, ilk Milli Savunma Bakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cumhuriyet dönemindeki ilk genelkurmay başkanı olmuştur.

- Fransız sinema öncüsü Auguste Lumière, 1954 yılında Fransa'nın Lyon şehrinde hayatını kaybetti.

- Sabancı Holding eski yönetim kurulu başkanı Sakıp Sabancı, böbrek kanseri tedavisi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde 10 Nisan 2004 tarihinde hayatını kaybetmiştir.  

10 Nisan'da yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

9 Nisan'da yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.