Tarihte bugün (14 Mayıs) neler yaşandı? Bugün neler oldu?

14 Mayıs tarihte bugün neler yaşandı? Bugün neler oldu? Tarihte bugün olan olaylar neler, doğan ve ölen ünlüler kim? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (14 Mayıs) neler yaşandı? Bugün neler oldu?
14 Mayıs 2018 Pazartesi 12:04

Tarihte bugün 14 Mayıs
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı; İsrail devleti 1948 yılında kuruldu, 27 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı, 1950 yılında Demokrat Partinin iktidara gelmesi ile son buldu...

14 Mayıs'ta ölen ünlüler:

- Gazeteci Yazar Turan Yavuz, 2007 yılında Ankara'da vefat etti,

- Amerikalı müzisyen Frank Sinatra, 1998 yılında öldü,

- Tiyatro sanatçısı Belkıs Dilligil, 1995 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

14 Mayıs'ta doğan ünlüler:

- Dizi Oyuncusu Mert Altınışık, 1986 yılında İstanbul'da doğdu. Beni Affet ve Firar adlı dizilerde yer aldı. 

- Sinema Oyuncusu Can Kolukısa, 1934 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi. Taş, Vatanım Sensin, Muhteşem Yüzyıl, Hanımın Çiftliği gibi önemli yapımlarda rol aldı. 

- Futbolcu Hakan Ünsal, 1973 yılında doğdu. Sinoplu olan Ünsal,  Türkiye ile Galatasaray'ın eski futbolcusu, futbol yorumcusu ve 4. Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanıdır.

13 Mayıs Tarihte Bugün için TIKLAYINIZ...

14 Mayıs Tarihte Bugün için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.