Tarihte bugün (16 Nisan) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

Tarihte bugün 16 nisan neler yaşandı? Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Bugün neler oldu? 16 Nisan'da kim doğdu, kim öldü? Bu soruları merak edenler için galeri hazırladık. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (16 Nisan) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
16 Nisan 2018 Pazartesi 12:05

Tarihte bugün 16 Nisan
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün yani 16 Nisan'da Türkiye'de ve Dünya'da önemli olaylar yaşandı. Önemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı: Amerikalı havacı Harriet Quimby, 1912 yılında Manş Denizi'ni uçarak aşan ilk kadın oldu, 1945'te Kızıl Ordu Berlin'e girdi ve Berlin Muharebesi başladı.

Devamını galeriden ulşabilirsiniz...

16 Nisan'da yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

15 Nisan'da yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

16 Nisan'da doğan önemli isimlerden bazıları:

- Oyuncusu Ceyda Düvenci, 1977 yılında Bursa'da doğdu. Binbir Gce, Maral, Umutsuz Ev Kadınları, Şen Yuva dizilerinde yer aldı.

- Şarkıcı Erol Evgin, 1947 yılında dünyaya geldi. İstanbullu olan Evgin, Ateşle Oynama, Sevdan Olmazsa, İşte Böyle Bir Şey gibi sevilen eserleri seslendirmiştir. 

- Şair Behçet Necatigil, 1916 yılında istanbul'da doğdu. 1979'da hayata gözlerini kapatan Necatigil, Uçarı, Dünya Nimeti, Sevgilerle, Göçebe gibi eserleri bırakmıştır.

16 Nisan'da ölen önemli isimlerden bazıları:

- Beşiktaş'ın efsane oyuncusu ve kulüp başkanı Hakkı Yeten, 1989 yılında öldü. 

- Madame Tussauds balmumu heykel müzesinin kurucusu Marie Tussaud, 1850'de yaşamını yitirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sinan - 5 yıl önce
Teşekkürler