Tarihte bugün (16 Şubat) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

16 Şubat tarihte bugün neler yaşandı? Kim doğdu, kim öldü? 16 Şubat Bugün neler oldu? Bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için hazırladık. Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Tarih sevenler bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (16 Şubat) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
16 Şubat 2018 Cuma 14:04

Tarihte bugün 16 Şubat
İlgili Galeriye Git

16 Şubat tarihte bugün neler yaşandı, kim doğdu, kim öldü? Bugün ne olduğuna dair detaylıbilgiler galeride yer almaktadır. Aşağıdaki linklere tıklayarak galeriye ulaşabilirsiniz.

Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı; Türkiye'de sivil ve askeri havacılığı desteklemek amacıyla, sonraları "Türk Hava Kurumu" adını alacak olan "Türk Tayyare Cemiyeti" 1915 yılında kuruldu, naylonun patenti Wallace Carothers tarafından 1937 yılında alındı.

16 Şubat'ta doğan ünlü isimler:

- Dizi Oyuncusu Aslıhan Gürbüz, 1983 yılında Çanakkale'de doğdu. Gürbüz, sevilen dizi Ufak Tefek Cinayetler'de oynuyor.

- Şarkıcı, Besteci, Söz Yazarı Serdar Ortaç, 1970 yılında dünyaya geldi. İstanbul'da doğan Ortaç, 2014 yılında Chloe Loughnan ile evlendi.

- Türkiye'nin ilk dünya güzeli Keriman Halis, 1913 yılında İstanbul'da doğdu. Halis, 28 Ocak 2012 yılında kalp yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu. 

16 Şubat'ta ölen ünlü isimler:

- Mısır'ın Luksor kentindeki Uluslararası Tekvando Şampiyonası'na katılan Türk sporcu Seyithan Akbalık' müsabaka esnasında düşerek 2014 yılında hayatını kaybetti.

- Türk şarkı sözü ilk kadın yazarı Fikret Şeneş, 2015 yılında öldü. ‘Haykıracak Nefesim’, ‘Bir Günah Gibi’, ‘Yeniden Başlasın’ gibi şarkıları yazmıştır.


16 Şubat'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...


15 Şubat'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.