Tarihte bugün (18 Nisan) neler yaşandı?

Tarihte bugün neler yaşandı? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Bugün neler yaşandı? 18 Nisan'da kim doğdu, kim öldü? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (18 Nisan) neler yaşandı?
17 Nisan 2017 Pazartesi 23:05

Tarihte bugün Türkiye'de çok önemli olaylar yaşandı. Bunlardan bazıları; 1936 yılında İzmit Kağıt Fabrikası'nda ilk kâğıt imal edildi, 1946 yılında Milletler Cemiyeti dağıldı, Türkiye'de ilk tüp bebek 1989 yılında İzmir'de Ege Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi'nde dünyaya geldi, 

Dünya'daki önemli olaylar ise şöyle sıralandı: 1951 yılında Paris Antlaşması imzalanarak günümüzün Avrupa Birliği temellerini oluşturacak olan ilk adım Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu kuruldu, Pakistan başbakanı Zülfikar Ali Butto 1974 yılında göreve başladı.

18 Nisan'da doğan önemli isimler:

-  Tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya 1943 yılında doğdu, Alasya, 2015 yılında ise karaciğer rahatsızlığı ile hastneye kaldırıldı. Alasya, tedavi altındayken hayatını kaybetti. 

-  1975 yılında şarkıcı Kerim Tekin, İstanbul'da doğdu. Tekin, 1998 yılında konserden arkadaşının düğününe giderken araba kazası geçirmiştir. Afyon da gerçekleşen kazada hayatını kaybetmiştir.

18 Nisan'da ölen önemli isimler:

-  Nobel Fizik Ödülü sahibi Alman fizikçi Albert Einstein, 1955 yılında öldü. İç kanama geçiren Einstein, ameliyatı “İstediğim zaman gitmek istiyorum. Hayatı yapay bir şekilde uzatmak tatsız. Ben payımı kullandım, şimdi gitme zamanı ve bunu zarif bir şekilde yapmak istiyorum” sözleri ile reddetti.

17 Nisan'da Türkiye ve Dünya'da neler yaşandığını öğrenmek için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.