Tarihte bugün (20 Mart) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

20 Mart tarihte bugün neler yaşandı? 20 Mart'ta kim doğdu, kim öldü? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Bugün neler oldu? Bugüne dair merak edilenler için yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için hazırladık. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (20 Mart) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
20 Mart 2018 Salı 11:38

Tarihte bugün 20 Mart
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı; 1916 yılında Albert Einstein görecelik kuramını yayınladı, Tunus, 1956 yılında Fransa'dan bağımsızlığını kazandı.Devamını galeriden bakabilirsiniz...

20 Mart'ta doğan ünlüler:

- Oyuncu Selin Demiratar, 1983 yılında doğdu. İstanbul'da dünyaya gelen Demiratar, Huzur Sokağı, Acı Hayat, Adanalı, Koçum Benim adlı dizilerde rol aldı. 

- Oyunculuk yapan Ayşenil Şamlıoğlu, 1956 yıında İstanbul'da doğdu. Yeni ekranlara gelmeye başlayan Jet Sosyete'de Zahide karakterini canlandırmaktadır.


20 Mart'ta ölen ünlülerden bazıları:

- Yerçekimi yasasını bularak modern fiziğin temellerini atan İngiliz bilim insanı Sir Isaac Newton, 1727 yılında öldü. 

- Türkiye'nin Barbara Cartland'ı olarak anılan romancı Kerime Nadir, İstanbul'da hayatını kaybetti. 1984 yılında ölen Nadir, Kalp Yarası, Hıçkırık, Seven Ne Yapmaz, Samanyolu, Gönül Hırsızı, Kırık Hayat, Aşk Rüyası gibi romanları kaleme almıştı.

20 Mart'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...


19 Mart'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.