Tarihte bugün (20 Şubat) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

20 Şubat tarihte bugün neler yaşandı? Bugün neler oldu? 20 Şubat Kim doğdu, kim öldü? Bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için hazırladık. Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Tarih sevenler bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (20 Şubat) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
20 Şubat 2018 Salı 14:58

Tarihte bugün 20 Şubat
İlgili Galeriye Git

20 Şubat tarihte bugün neler yaşandı, kim doğdu, kim öldü? Bugün ne olduğuna dair detaylıbilgiler galeride yer almaktadır. Aşağıdaki linklere tıklayarak galeriye ulaşabilirsiniz.

Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı; Fütürizm kelimesi ilk defa 1909 yılında kullanıldı, 5018 sayılı İşçi ve İşveren Sendikaları ve Sendika Birlikleri Hakkında Kanun ile Türkiye'de ilk kez sendikalara, özel bir kanun ile kurulma hakkı 1947 yılında tanındı.

20 Şubat'ta doğan ünlü isimler:

- Oyuncu İsrafil Köse, 1970 yılında doğdu. Artvin'de dünyaya gelen Köse, motosikletle geçirdiği trafik kaza nedeniyle 2016 yılında aramızdan ayrıldı. 

- 15 Temmuz 2016' da yaşanan FETÖ askerî darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman Astsubat Ömer Halisdemir, 1974 yılında Niğde'de doğdu. Ne yazıkki Halisdemir, darbe girişimi sırasında hain askerler tarafından şehit edilmiştir. 

20 Şubat'ta ölen ünlü isimler:

- Ressam Hakkı Anlı ve Fotoğraf sanatçısı Sami Güner, 1991 yılında öldü. Güner, soyut yapıtlarıyla tanınıyordu.

20 Şubat'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.