Tarihte bugün (22 Şubat) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

22 Şubat tarihte bugün neler yaşandı? Şubatta doğan ve ölen ünlüler kim? 22 Şubat Bugün neler oldu? Bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için hazırladık. Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Tarih sevenler bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (22 Şubat) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
22 Şubat 2018 Perşembe 14:00

Tarihte bugün 22 Şubat
İlgili Galeriye Git

22 Şubat tarihte bugün neler yaşandı, kim doğdu, kim öldü? Bugün ne olduğuna dair detaylıbilgiler galeride yer almaktadır. Aşağıdaki linklere tıklayarak galeriye ulaşabilirsiniz.

Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı; Beyaz Gül hareketi üyeleri Nazilerce idam edildi (1943), YSK 1959 yılında kuruldu...

Bugün doğan ünlüler;

- Oyuncu Buğra Gülsoy, 1982 yılında Abkara'da dünyaya geldi. Gülsoy, Aşk yeniden, Kuzey Güney, Acı Tatlı Ekşi, Fatmagül'ün Suçu Ne adlı film ve dizilerde oynamıştır. 

- Basketbolcu Işıl Alben, 1986 yılında İstanbul'da doğdu. 2007 yılından beri Galatasaray takımında oynamaktadır. 

- Oyuncu Mesut Akusta, 1964 yılında Konya'da doğdu. Dağ, Yıldızlar Şahidim, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Karagül gibi önemli yapımlarda rol aldı.

22 Şubat'ta ölen ünlü isimler:

- Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Yusuf Kurçenli, 2012 yılında öldü. Yüreğine Sor, Gurbet Kuşları, Gönderilmemiş Mektuplar, Çözülmeler gibi onlarca yapımın yönetmenliğini yapmıştır.

- Ünlü iş adamı, akademisyen, İhlas Holding'in kurucusu ve ilk başkanı Enver Ören beyin kanaması nedeniyle 2013 yılında hayatını kaybetti.


22 Şubat'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...
 

21 Şubat'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.