Tarihte bugün (24 Mart) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

24 Mart tarihte bugün neler yaşandı? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? 24 Mart'ta kim doğdu, kim öldü? Bugün neler oldu? Bugüne dair merak edilenler için yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için hazırladık. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (24 Mart) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
24 Mart 2018 Cumartesi 12:30

Tarihte bugün 24 Mart
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı; Tıp alanında Nobel ödülü alan Robert Koch, 1882 yılında verem hastalığına neden olan bakteriyi (mycobacterium tuberculosis) keşfettiğini duyurdu, 2001 yılında Apple şirketi Mac OS X 10.0'ı piyasaya sürdü.  

Devamını galeriden bakabilirsiniz...

24 Mart'ta doğan ünlüler:

- İş Adamı Ömer Koç, 1962 yılında doğdu. Ankaralı olan Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanıdır.

24 Mart'ta ölen ünlülerden bazıları:

- "Dünya'dan Ay'a Seyahat", "Denizler Altında 20.000 Fersah", "Kaptan Grant'ın Çocukları" isimli eserlerin ve daha birçok bilimkurgu romanının yazarı Jules Verne, 1905 yılında öldü. 

- Ankara Cumhuriyet Savcı Yardımcısı Doğan Öz, görevine gitmek üzere otomobiline bindiği sırada uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. 1978 yılında hayatını kaybeden Öz'ün cinayet zanlısı olan Milliyetçi Hareket Partili İbrahim Çiftçi yakalandı.

- Futbolunun efsane ismi Johan Cruyff, 68 yaşında yaşamını yitirdi.(2016)

24 Mart'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

23 Mart'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.