Tarihte bugün (24 Nisan) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

Tarihte bugün 24 Nisan neler yaşandı? Bugün neler oldu? 24 Nisan'da kim doğdu, kim öldü? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (24 Nisan) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
24 Nisan 2018 Salı 12:07

Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan olayların bazıları şöyle sıralandı; Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim 1512 yılında tahta çıktı, 2007 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanlığına aday göstereceklerini açıkladı ve Abdullah Gül de Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı adaylığı için TBMM Başkanlığına başvurdu.

Bugüne dair daha detaylı bilgi istiyorsanız galeriyi tıklayabilirsiniz...

24 Nisan'da doğan önemli isimlerden bazıları:

- Fermuarın geliştiricisi olarak bilinen Gideon Sundback, 1880 yılında İsveç'te doğdu. Elektrik mühendisi olan ve fermuar üreten bir makine de yapan Sundback, 1954 yılında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. 

- Şanlıurfaspor'da forvet olan Batuhan Karadeniz, 1991 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

24 Nisan'da ölen önemli isimlerden bazıları:

- Sovyet kozmonotu aynı zamanda bir uzay görevi sırasında hayatını kaybeden ilk insan olan Vladimir Komarov, 1967 yılında hayatını kaybetti.

23 Nisan Türkiye'de ve Dünya'da neler yaşandığını öğrenmek için TIKLAYINIZ... 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.