Tarihte bugün (27 Nisan) neler yaşandı?

Tarihte bugün neler yaşandı? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Bugün neler oldu? 27 Nisan'da kim doğdu, kim öldü? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (27 Nisan) neler yaşandı?
27 Nisan 2017 Perşembe 08:38

Tarihte bugün 27 Nisan
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün Türkiye'de ve Dünya'da önemli olaylar yaşandı. 27 Nisan'da yaşanan önemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı; Türkiye'de ilk radyo yayını 1927 yılında başladı, Köy Enstitüleri'nin kuruluşuna ilişkin kanun 1940 yılında kabul edildi, 1981 yılında Xerox PARC şirketi ilk bilgisayar faresini tanıttı...

27 Nisan'da doğan önemli isimlerden bazıları:

- Bir taşı ya da mermeri 3 farklı boyutta yontabilen mermer kesme makinesini icat eden Samuel Finley Breese Morse, 1791 yılında ABD'de de dünyaya geldi.

- Şarkıcı ve söz yazarı Güliz Ayla 1988 yılında Samsun'da doğdu.

27 Nisan'da ölen önemli isimlerden bazıları:

Türk güreşçi, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Celal Atik, 1979 yılında hayatını kaybetti.  Atatürk'ün “Sen çok atik bir pehlivansın, soyadın da Atik olsun” önerisinde bulunması sonucu, Celal “Doğan” olan soyadı “Atik” olarak değiştirilmiştir.  

- Türk bestekâr, müzisyen, şarkıcı olan Münir Nurettin Selçuk, 1981 yılında İstanbul'da hayatını kaybetti.

26 Nisan'da yaşanan önemli olayları öğrenmek için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.