Tarihte bugün (28 Nisan) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

Tarihte bugün 28 Nisan'da neler yaşandı? Bugün neler oldu? Kim doğdu, kim öldü? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (28 Nisan) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
28 Nisan 2018 Cumartesi 11:55

Tarihte bugün 28 Nisan
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün Türkiye'de ve Dünya'da önemli olaylar yaşandı. 28 Nisan'da yaşanan olaylardan bazıları şöyle sıralandı: "Hilal-i Ahmer Cemiyeti"nin adı 1915 yılında Kızılay olarak değiştirildi, 1979 yılında Sovyetler Birliği'nin ilk uçak gemisi 'Kiev 28', İstanbul Boğazı'ndan geçti, Milyoner Dennis Tito 2001 yılında dünyanın ilk uzay turisti oldu...

Daha detaylı tarih bilgisi için galerimize bakabilirsiniz...

28 Nisan'da doğan önemli isimlerden bazıları:

- 1200 yahudiyi soykırımından kurtaran iş adamı Oskar Schindler, 1908 yılında Avusturya-Macaristan İmparatorluğunda dünyaya geldi. Schindler, en iyi filmler arasında yer alan  Schindler'in Listesine (Schindler's List) konu olmuştur.

- Irak'ın 5. Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin, 1937 yılında Irak'ın Tikrit kasabasında doğdu. Saddam, 1982'de Duceyl'de 148 Iraklı Şiinin öldürülmesinden sorumlu tutularak 2006 yılında idam edildi.

- Oyuncu olan Penélope Cruz, 1974 yılında  İspanya'da doğdu. Cruz, Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde, Volver, Vicky Cristina Barcelona, Nine gibi önemli filmlerde yer aldı.

28 Nisan'da ölen önemli isimlerden bazıları:

- Turan Emeksiz, 1960 yılnda düzenlenen İstanbul Üniversitesi bahçesindeki protesto mitingi sırasında öldürüldü.

-  ASALA'nın üç kurucusundan biri ve lideri olan Agop Agopyan, Atina'da kimliği belirlenemeyen iki kişi tarafından 1988 yılında öldürüldü.

27 Nisan'da yaşanan önemli olayları öğrenmek için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.