Tarihte bugün (28 Ocak) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

28 Ocak tarihte bugün neler yaşandı sorusu tarih severlerin önemsediği bir konu oluyor. Bugün neler oldu? 28 Ocak'ta kim doğdu, kim öldü? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için hazırladık. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (28 Ocak) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
28 Ocak 2018 Pazar 10:11

Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı; Osmanlı Mebusan Meclisi'nin gizli oturumunda Misak-ı Milli kabul edildi(1920), İçişleri Bakanlığı, 1923 yılında İzmit ilinin adını Kocaeli olarak değiştirdi...

28 Ocak'ta ölen ünlü isimler:

- Mustafa Suphi ve arkadaşları Trabzon'a geldikten sonra iskele Kahyası ittihatçı Yahya tarafından bir motora bindirildiler ve gece denizde öldürüldüler. Bu olay 1921 yılında gerçekleşti.

- Türk müziğin güçlü sesi piyanist, sanatçı Ferdi Özbeğen, 2013 yılında yaşamını yitirdi.

- Tiyatro sanatçısı Engin Cezzar, 2017 yılında öldü. Cezzar, "Sağır Oda", "Abdülhamit Düşerken", "Hızır Bey", "Kaldırım Serçesi", "Keşanlı Ali Destanı" ve "Bay Alkolü Takdimimdir" isimli filmlerde rol aldı. 

28 Ocak'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

27 Ocak'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ... 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.